Перга

Перга (бджолиний хліб) – це пилок затрамбований бджілками в стільники та запечатаний медом. У ній містяться всі необхідні поживні речовини: вітаміни, мінерали та амінокислоти, що повністю засвоюються в організмі людини.

Перга в порівнянні з пилком відрізняється вмістом меншою кількістю білка та жиру та великим вмістом вуглеводів та вітамін, наявністю моносахаридів. Стає не алергенним продуктом, збільшується термін зберігання, не впливаючи на якість лікувальних властивостей.

Застосування:

  • Стимулює імунну систему. Сприяє швидкому відновленню тканин, пригальмовує процеси старіння. Полегшує розумову та фізичну активність, а також допомагає відновитись після перенапруг, операцій. Стабілізує нервову та ендокринну область, покращує роботу надниркових залоз.
  • Цілюще впливає серцево-судинну систему. Знижує рівень холестерину. Зміцнює капіляри, підвищує гемоглобін.
  • Нормалізує роботу кишківника, підвищує апетит. Відновлює мікрофлору. Широко застосовується у гастроентерології.
  • Використовується як профілактика під час епідемій грипу та застудних захворювань.
  • Широко застосовується в гінекології та урології: лікує безплідність та невиношування дитини, підвищує лактацію та якість молока, збільшує чоловічу потенцію, запобігає безплідності, простатиту та іншим порушенням статевої сфери.

Склад перги відрізняється від сезону збирання пилку, рослин, меду та інших факторів. Однак є й постійні компоненти перги: 16 амінокислот, моносахариди, 13 жирних кислот, усі відомі вітаміни та елементи, ферменти, гормоноподібні речовини.

Для підтримки імунітету досить використовувати 3-4 грудочки препарату. Іншою важливою властивістю перги є наявність цинку та вітаміну В6, що впливають на організм як антидепресанти. Нормалізація гормонального фону та роботи статевих органів у чоловіків та жінок у результаті регулярного споживання продукту допоможе підтримати репродуктивне здоров'я. Така цілющий дія перги пов'язана з присутністю у складі омега-3 та омега-6 кислот. Якщо порівняти протимікробну дію даного продукту, то його вплив у 3 рази ефективніший, ніж у вихідного пилку. Після маски з перги шкіра обличчя стає гладкішою і бархатистою, насичується мікроелементами. Результат помітний після 1 застосування. Регулярне використання перги сприяє зникненню недосконалостей шкіри.

Найбільш ефективним способом прийняття перги всередину є розсмоктування під язиком за 30 хвилин до їди. Розжовування з подальшою запивкою водою знижує ступінь засвоюваності поживних компонентів.

Протипоказання:

Існує перелік протипоказань щодо вживання цього продукту бджільництва, у тому числі при онкологічних захворюваннях, гострих інфекціях. Перга має тонізуючу дію на організм. Тому перед сном за 3-4 години і проблемах з ним, у разі підвищеного тиску, сильної збудливості нервової системи, даний продукт не рекомендується вживати.